Tack och hejdå sommaren 2013

Då har den här sommaren gjort sitt. Det känns som att det nyss var vår och vi hade sommaren framför oss. Sommaren kom som den skulle, den skötte sig bra tycker jag. Tyvärr har den gått så fort. Det är lite vemodigt att säga hejdå till sommaren och hej till hösten.
 
Jag har inget emot hösten, det är en fin årstid. Luften är klar och hög, träden får så vackra färger. Det trista med hösten är när vi kommer in oktober / november. Träden har inga löv kvar, det blir mörk tidigt på kvällen och är mörkt på morgonen. Helst vill man vara inne med en bok och en tänd  brasa i öppenspisen.
 
Snart är det dags att göra höst i trädgården. Krukor och urnor skall tömmas på sommarblommor och plockas undan. Rabatterna tar jag hand om till våren. Lite längre fram när mina vindruvor är mogna, är det dags att börja morgnarna med ett glas vindruvsjuice. Det ser jag fram emot.
 
 
 
Här kommer några bilder som jag fotat när jag promenerat runt elljusspåret och "bingorundan".
 
Den här bilden visar min favoritutsikt under bingorundan.
 
Den här bilden är också tagen under bingorundan i slutet av augusti.
 
Här har jag promenerat i elljusspåret.
 
Spindeln har gjort ett bra jobb.
 
Det här är  vid sidan av elljusspåret
 
Varje årstid har sin tjusning, men jag tycker kanske att våren är den bästa. Tänk vad härligt när tussilagona och  vitsipporna slår ut, björkarna är ljusgröna. Sen kommer sommaren, det blommar överallt och det är varmt och skönt (förhoppningsvis). Hösten som kommer därnäst är så vacker med alla höstfärger, luften är härligt att andas. Vintern skulle kunna vara lite kortare. Jag gillar inte den så mycket. Den är väl rätt ok om det inte är halka, inte är massor med blöt tung snö som skall skottas eller att det är jättekallt så det är jobbigt att andas när man måste gå ut. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: söstra

Jättefina bilder och så poetiskt skrivet! Du har en gåva, kära syster. Fortsätt använda den till bilder och text!

2013-08-31 @ 20:20:56
Postat av: storebror

Håller med Karins kommentarer!!

2013-09-02 @ 19:47:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0