November

Nu har november sprungit ifatt oss, hann om oktober med stora kliv. På ett sätt hoppas jag att november tar lite mindre steg och låter december vänta ett tag. Men det är också bra om november skyndar på, december är en månad där mycket händer, allt blir ljusare, både inne och ute. Nu spelar det ingen roll vad jag tycker, får acceptera att november är här. Det känns bara som att tiden går fortare och fortare när man blir äldre.  
 
Vad finns det för saker att glädjas åt under november? Farsdag?  Alla Helgons Dag? Bus eller godis? Det är ingenting som jag längtar efter. Snön och halkan? Både ja och nej, snön kan vara bra när den kommer, det blir ljusare då. Fast jag vill inte ha en massa blötsnö som är tung att skotta. Halkan gillar jag inte alls, problem både när man kör bil och när man promenerar. En annan sak jag vill klaga över, det är att det är så mörkt och trist ute. Träden saknar blad, de står där kalla och stela. Blomrabatterna vill jag inte ens titta på. Bladen håller på att vissna, några stackars blommor som blommat sent ser ut att frysa. Det är mörkt när jag lägger mig och lika mörkt när jag vaknar. Nu tycker ni att jag är en gnällkärring. Visst är jag det, fullt medveten om mina brister. Man får tycka som man vill, eller hur?
 
Nej, nu får det vara slut på gnället. Så eländigt är det egentligen inte. Om vädret inte är så roligt, vad gör det. Det går att vara inne i värmen, tända ljus och tända en brasa.  Man kan också vara ute, det är skönt att ta en promenad även om det är kallt och grått. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder som man brukar säga. Tiden går så fort. Snart har november förlorat loppet och blir på efterkälken. December hinner ifatt och gör livet ljusare.
 
Skall visa några bilder som jag tog under november månad (inte i år). Bilderna visar att trista november kan vara vacker på sitt sätt.
 
 
 
 
 
 
Avslutar med en bild som egentligen inte tillhör november. I alla lägen är det bra att kunna slappna av.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0